Backup Network Devices        AlertHostsDown        syncLMS-Multi-MikroTik-DHCP        syncLMS-Multi-MikroTik-SimpleQueues       

sieć

 

mikrotik

 

ubiquiti

 

RESET konfiguracji

   15-06-2013 00:00:00       Odwiedziny: 1395

    Jak wyczyścić konfigurację z MikroTika? Można na 3 sposoby (takie osobiście znam i stosuję):
     1) Zworą na płycie lub przyciskiem,
     2) Z poziomu tekstowego (ssh, telnet),
     3) Z poziomu graficznego (Winbox, WebFig).

/system reset-configuration keep-users=no no-defaults=yes skip-backup=no run-after-reset=plik.rsc
  Argumenty:
- Keep User Configuration (keep-users=[yes/no]) - czy zachować ustawienia użytkowników,
- No Default Configuration (no-defaults=[yes/no]) - nie wgrywa domyślnej konfiguracji,
- Do Not Backup (skip-backup=[yes/no]) - nie tworzy kopii zapasowej przed resetem,
- Run After Reset (run-after-reset=plik.rsc) - plik uruchamiany po resecie, w celu wczytania konfiguracji z pliku.




Copyright seszu © 30.10.2010-2020.